Site menu:


Sevärdheter Göteborg


Liseberg


Sveriges största nöjespark och ett givet mål för alla barnfamiljer. På Liseberg finns några av Nordens mest uppskattade åkattraktioner som berg-och-dal banan Balder och Lisebergsbanan. I nöjesparken hittar du också de två uppskattade vattenturerna Flumeride och Kållerado.

På Liseberg finns också en närmast oändlig uppsjö av chokladhjul, spelmaskiner och glasskiosker. Det är alla barns dröm att någon gång under sin barndom få besöka Liseberg.


Universum


Göteborgs enda museum som innehåller en livs levande regnskog och ett av Sveriges största fiskakvarium. Här kan du vandra i en varm och fuktig regnskog och lyssna på exotiska fåglar. I akvariet simmar bland annat livs levande hajar. Museet innehåller också mycket praktiska prylar och utställningar som informerar barn om människans tekniska utveckling. Ett besök på Universeum är som besöka ekvatorn - här får du en unik inblick i världens djurliv.


Bergakungen


Göteborgs största biograf - mitt mellan Ullevi och Scandinavium.Här kan du se de senaste biofilmerna - varje dag året om. Totalt finns det i centret ett dussintal biosalonger. Inför ditt besök finns ett stort utbud av popcorn och snacks att köpa i receptionen. Vill du äta en bit mat inför besöket finns på centret en egen restaurang. Vill du slå på stort finns en VIP-biograf på Bergakungen där biljettpriset är det dubbla men där man å andra sidan sitter i superbekväma fåtöljer i salnongen och där all dricka och tilltugg ingår.